woensdag 15 juni 2011

Mueslikoek

De lekkerste koeken in Nijmegen zijn volgens de inwoners van de Casa te verkrijgen bij banketbakkerij Strik in de Ziekerstraat. Vooral net uit de oven zijn ze niet te versmaden. Al proevend probeer ik steeds te achterhalen, welke ingrediënten er gebruikt worden in deze meesterlijke koek...maar helaas...ik heb het geheime recept nog niet weten te achterhalen. Wel heb ik een recept voor mueslicake, die hier iedere maand wel eens uit de oven rolt. En niet onbelangrijk: makkelijk te maken! Er komt geen mixer aan te pas. Je hebt enkel een ruime kom en een houten lepel nodig.

Ingrediënten
250 gram volkorenmeel
250 gram bruine rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker
200 gram van je favoriete muesli (ongezoet)
250 ml karnemelk
2 eieren
3 tl koekkruiden
evt. nog wat extra noten, rozijnen of vijgen en dadels in stukjes.

Benodigheden
Weegschaal
Ruime beslagkom
Houten lepel
Cakevorm van 21 cm
Oven

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer de cakevorm in met boter en bekleedt het met bakpapier. Of gebruik een siliconen cakevorm (dan kun je het beboteren en bekleden met bakpapier achterwege laten).

Stap 2
Weeg de ingrediënten af en doe alles in de kom. Vermeng met een houten lepel de droge en de natte ingrediënten door goed te roeren/scheppen. Kijk aan het eind van het roeren of er nog droge ingrediënten op de bodem van de kom kleven. Zo ja....vermengen met de rest. Mocht de eindsubstantie wat te droog zijn, kun je er nog wat karnemelk bij gieten. 

Stap 3 
Giet het mueslicakebeslag in de cakevorm en zet 'm 45 minuten in de voorverwarmde oven. Na het bakken de cake uit de vorm halen en af laten koelen op een rek. 


Tip!
Geen karnemelk in huis en ook geen zin om naar de supermarkt te fietsen?! Geen nood: je kunt karnemelk namelijk vervangen door melk met een beetje citroensap of witte wijnazijn. Ga uit van 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn op 250 ml melk. Laat het 10 minuten staan voor gebruik. Klinkt gek, maar je proeft niets terug van de citroensap of witte wijnazijn in je cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten