Zwemmende broccoliroosjes |
Het onderstaande recept is eenvoudig en snel in elkaar te draaien. In 15 minuten had ik een dampende soep op tafel!
Ingrediƫnten voor 4 kleine kommetjes
1 stronk broccoli
1 ui
2 knoflookteentjes
750 ml groentebouillon
1 blikje kikkererwten
peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Stap 1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de broccolistronk zoals hierboven uitgelegd in schijfjes. Was de broccoli.
Schil en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Giet op de bodem van een kookpan de olijfolie en bak de ui en knoflook op matig vuur totdat de ui glanst.
Voeg de broccoli toe en giet de groentebouillon erbij. Laat dit 10 minuten koken totdat de broccoli gaar is.
Laat de soep 10 minuten koken totdat de broccoli gaar is |
Neem een staafmixer en pureer de broccolisoep.
Giet de kikkererwten vanuit het blikje in een vergiet en spoel de kikkererwten af. Voeg ze toe aan de gepureerde soep en laat nog 2 minuten verwarmen. Gebruik zout en peper naar smaak.
De broccolisoep |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten