dinsdag 28 augustus 2012

Broccolisoep met kikkererwten

Zwemmende broccoliroosjes
Vandaag maakte ik een soep voor de lunch met de 'power'groente broccoli. Dit klinkt erg gezond en dat is het ook. Op internet zijn er veel lovende kritieken over de broccoli te vinden. Het bevat een dozijn aan vitamines en mineralen en het zou het immuunsysteem versterken. Een groente die het verdient om wekelijks op het menu te zetten. Je kunt de broccoli van roos tot stronk eten: verwijder wel het houtachtige uiteinde van de stronk en schil hem dun tot vlak onder de broccoliroosjes. Snijd de stronk in schijfjes en verdeel de rest van de broccoli in kleine roosjes.
Het onderstaande recept is eenvoudig en snel in elkaar te draaien. In 15 minuten had ik een dampende soep op tafel!

Ingrediƫnten voor 4 kleine kommetjes
1 stronk broccoli
1 ui
2 knoflookteentjes
750 ml groentebouillon
1 blikje kikkererwten
peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie

Stap 1
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de broccolistronk zoals hierboven uitgelegd in schijfjes. Was de broccoli.
Schil en snipper de ui. Hak de knoflook fijn.

Stap 2
Giet op de bodem van een kookpan de olijfolie en bak de ui en knoflook op matig vuur totdat de ui glanst.
Voeg de broccoli toe en giet de groentebouillon erbij. Laat dit 10 minuten koken totdat de broccoli gaar is.
Laat de soep 10 minuten koken totdat de broccoli gaar is
Stap 3
Neem een staafmixer en pureer de broccolisoep.
Giet de kikkererwten vanuit het blikje in een vergiet en spoel de kikkererwten af. Voeg ze toe aan de gepureerde soep en laat nog 2 minuten verwarmen. Gebruik zout en peper naar smaak.

De broccolisoep



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten